Woongebouw Best

Project

Opdrachtgever

Locatie

Jaar


Vloeroppervlakte

Inhoud


Programma

Woongebouw Best

Particulier

Best

2017

92m²

513m³


wonen

Voor een jong gezin is een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van hun bestaande woning. Meer kwaliteit van wonen en leven, samen met het gezin, dat is het uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp. De woning is boven de winkel van de bewoner gesitueerd waardoor een zorgvuldige aanpak in zowel ontwerp- als uitvoeringsfase een vereiste is. De bovenwoning wordt opnieuw ingedeeld door de keuken te verplaatsen naar het nieuwe volume. Een lang keukeneiland van 4m inclusief eettafel wordt de nieuwe blikvanger in deze ruimte. In de plattegrond van de bestaande woning blijft alleen de kern, met daarin het verticaal verkeer, behouden. Verschillende verblijfsruimtes, zowel binnen als buiten vloeien zo in elkaar over. In het nieuwe volume is een vide aangebracht die ook de studeerkamer met de woonruimte op verschillende verdiepingen met elkaar verbindt. Vanuit de vide is ook de master-bedroom toegankelijk. De grote nieuwe vensters in de oostgevel geven een panorama op het park en de naastgelegen beukenboom.