bedrijfsverzamelgebouw, biezen

Een voormalige drukkerij in de levendige stadswijk krijgt een nieuwe bestemming. Door eenvoudige ingrepen is het pand opgedeeld in verschillende kavels waar bedrijven met een maatschappelijke functie zijn gevestigd. Op de begane grond hebben een micro-brouwerij en buurttheater hun intrek genomen. Beiden zijn verbonden door een gedeelde ruimte waardoor ook gezamenlijk evenementen kunnen worden georganiseerd. Het binnenplein doet dienst als ruimte voor diverse bijeenkomsten zoals proeverijen en culturele evenementen. Op verdieping is een ruimte gerealiseerd voor cursussen en groepslessen. Naast de bedrijvigheid is de voormalige bedrijfswoning uitgebreid met een tweetal appartementen. 

ProjectBedrijfsverzamelgebouw
OpdrachtgeverStudio van Buren
LocatieNijmegen
Jaar2018
Vloeroppervlakte536m²
Inhoud2.767m³
Programmabrouwerij + theater