VILLA, De LAAK

Een jong samengesteld gezin van zes gooit het roer om. Een jaren ’20 woning met een riante achtertuin, midden in het stadscentrum, moet het nieuwe onderkomen worden van dit grote gezin. Het pand moet alleerst grondig gerenoveerd en verduurzaamd worden, met levensloopbestendig gebruik als een van de pijlers. “We bouwen tenslotte voor de toekomst”, aldus de bewoner. Dat betekent extra slaapkamers, een open keuken en veel leefruimte zonder in te leveren op knusse ruimten. De begane grond biedt de gelijkvloerse ruimtelijkheid van een loft, maar met de voordelen van een tuin, die hier letterlijk de ruimte in wordt getrokken. De ouders slapen op de begane grond, zodat zowel ouders als de kinderen van hun privacy kunnen genieten.

ProjectVilla
OpdrachtgeverParticulier
LocatieEindhoven
Jaar2018
Vloeroppervlakte258m²
Inhoud855m³
Programmawonen