Your website Content

projectbeschrijving

a social recipe for careful living

Het ontwerp combineert de wens van zorg, maatschappelijke betrokkenheid en zelfstandig wonen. Door een combinatie van renovatie en nieuwbouw, wordt het terrein verbonden met het bestaande stedelijke weefsel.
 
Het ontwerp kan worden onderverdeeld in wooneenheden aan de rand- en wooneenheden in het hart van het plangebied. De woningen aan de rand bieden plek aan bewoners met een lage zorgbehoefte, terwijl de woningen in het hart bewoners met een hogere zorgvraag huisvest. Het wooncomfort wordt gewaarborgd door een balans van zelfstandig wonen en de garantie op sociale controle. Door het plaatsen van activiteitengebouwen blijven bewoners betrokken bij de activiteiten die zich in en om het terrein afspelen. Dit geeft bewoners de optie om de dagbesteding, of andere activiteiten ook op het eigen terrein te verrichten. Deze activiteiten kunnen bestaan uit: workshops, cursussen, kleinschalige horeca, of dienen als ruimte voor de buurtcommissie.
 
In de praktijk betekent dit dat de voordeur leidt naar de publieke ruimte, een wooneenheid de zelfstandigheid stimuleert en de achterdeur garant staat voor zorg.
 

<< terug naar projecten

project
opdrachtgever
locatie
jaar
oppervlak
inhoud
programma
partners
externe publicaties
1610 Carefully Designed
Dichterbij + Phidias Community Cooking
Horst, Nederland
2016
4.850m2
20.380m3
zorg 2.0
Atelier van Lanen
Youtube - Stichting Dichterbij