Vrijstaande woning eindhoven

Project


Opdrachtgever

Locatie

Jaar


Vloeroppervlakte

Inhoud

Programma

Vrijstaande woning Eindhoven

Particulier

Eindhoven

2017


189m²

835m³


levensloopbestindige woning

We willen zo lang mogelijk thuis wonen. Met het oog op de toekomst is voor deze woning een ontwerp gemaakt dat tegemoetkomt aan de wensen van levensloopbestendig wonen. De leefruimte van deze woning is gelijkvloers uitgebreid en er is gezorgd voor een drempelloze overgang tussen de verschillende ruimtes. De keuken is verplaatst naar het nieuwe volume waardoor op de begane grond ruimte vrijkomt voor een extra slaapkamer met aangrenzende badkamer. De breedte van de doorgangen tussen de vertrekken zijn ruim, zodat in de toekomst ook eventueel met een rolstoel vrij door de nieuwe woning kan worden bewogen. Kenmerkend voor de woonkamer zijn de grote puien, die door hun oriëntatie verschillende zichtlijnen geven over rondom grenzende tuin. De terrassen en de hardhouten colonnade verbindt de nieuwe aanbouw met de bestaande woning. De oorspronkelijke garagedeuren hebben plaats gemaakt voor een cederhout beklede gevel met dubbel raam en zal worden gebruikt als atelierruimte.