Vakantiewoning

Project

Opdrachtgever

Locatie

Jaar


Vloeroppervlakte

Inhoud


Programma

Vakantiewoning

Particulier

Els Poblets, Spanje

2017


165m²

785m³


renovatie vakantiewoning

In het dorp Els Poblets aan de Costa Blanca (Spanje) is een ontwerp gemaakt voor de renovatie van een vakantiewoning. De woning, afkomstig uit 1996, is in typisch Spaanse stijl gebouwd. De wens naar een ruimere en meer moderne vakantiewoning maakte renovatie noodzakelijk.

 

Een deel van de woning is uitgebreid met een extra verdieping en ruimtes zijn opnieuw ingedeeld. De voormalige plattegrond werd gekenmerkt door een aaneenschakeling van relatief kleine ruimtes. Door het verplaatsen van de entree maken deze kleine hokjes plaats voor een ruime woon-eetkamer met leefkeuken. Gezien het mediterrane klimaat is buiten leven een belangrijk gegeven voor wat betreft het gebruik van de woning.  De relatie tussen keuken en tuin is daarom ook sterk vertegenwoordigd, waarin de keuken als verbindend element tussen de tuin en de woonkamer werkt. Door de toevoeging van een gevelhoog raam aan de noordzijde wordt indirect natuurlijk licht ver de woonkamer binnengebracht. De stalen kolom in het midden van de ruimte vervangt een deel van de dragende wand. De ingreep verhoogd de ruimtelijkheid van de woonkamer, waarborgt de constructieve veiligheid, verbindt ruimtefuncties en laat daglicht tot diep in de ruimte toe.

 

De vide verbindt de 1e verdieping met de begane grond en zorgt daarmee voor interessante doorkijkjes.  Op de eerste verdieping zijn 2-tal slaapkamers met eigen badkamer gerealiseerd. De bestaande slaapkamer is uitgebreid met een badkamer en opnieuw ingedeeld.